Przesunięty przez: Psuj 03-02-2010, 21:06 |
Pomyłka |
| Autor |
Wiadomość |
tadeusz p.
Użytkownik

|
Wysłany: 03-02-2010, 19:37 Pomyłka
|
|
|
Tak z ciekawości zapytam czy któremuś z kolegów chciano wytoczyć czy wszczęto postępowanie administracyjne za bledną identyfikacje pojazdu w zakresie masy pojazdu, samochodu osobowego a który to błąd chciano wyprostować ?
Czy "O" przekreślone jest zerem czy określeniem że jest ono nie ważne,i czy żądano od was kiedykolwiek określenia pojemności w systemie dziesiątkowym np.1.9 a która to wartość została określona w DIPe w cm/3?
To tak z ciekawośc |
_________________ Tadeusz |
|
|
|
 |
Jackow
VIP

Pomógł: 12 razy Dołączył: 11 Lip 2006 Posty: 1343 Skąd: Podkarpacie Piwa: 30/22
|
Wysłany: 03-02-2010, 20:27
|
|
|
Boże wielki w niebiosach uchowaj przed takimi sytuacjami
Na szczęście ja nie miałem do czynienia z tego typu zdarzeniami. 9 lat w zawodzie. |
_________________ Kraj nasz długo bo długo ale doszedł do czego doszedł toteż ma to co ma, czego najlepszym dowodem jest to co jest. |
|
|
|
 |
wolf
VIP

Pomógł: 5 razy Dołączył: 26 Paź 2005 Posty: 1133 Skąd: Kujawy Piwa: 6/1
|
Wysłany: 03-02-2010, 20:42
|
|
|
| Jak wyżej, też 9 lat stażu. |
|
|
|
 |
adam1501
VIP

Pomógł: 26 razy Dołączył: 06 Paź 2006 Posty: 2010 Skąd: warmińsko-mazurskie Piwa: 19/3
|
Wysłany: 03-02-2010, 20:45
|
|
|
| tadeusz p. napisał/a: | | Tak z ciekawości zapytam czy któremuś z kolegów chciano wytoczyć czy wszczęto postępowanie administracyjne za bledną identyfikacje pojazdu w zakresie masy pojazdu, samochodu osobowego a który to błąd chciano wyprostować ? |
Mnie osobiście kiedyś spotkało zdarzenie podobne a mianowicie określenie nacisków na osie. Zanim zacząłem korzystać z programu norcomoskiego (ale posłodziłem) to przy określaniu nacisków stosowałem tak jak moi koledzy działanie przez 10 a nie przez 9,8 i któregoś pięknego dnia dostaję telefon z drugiego krańca naszego kraju od naczelnika WK, że on nie przyjmie dokumentów do rejestracji ponieważ są błędnie określone te masy, diagnosta nie zna przepisów i w związku z tym on podejmie stosowne kroki. Na całe szczęście obyło się na reprymendzie i dosłaniu prawidłowego dokumentu pocztą. Od tamtej pory każdą wartość staram się podawać z możliwie największą starannością. |
_________________ Im bardziej chore państwo, tym więcej w nim praw.
Tacyt. |
|
|
|
 |
tadeusz p.
Użytkownik

|
Wysłany: 03-02-2010, 20:51
|
|
|
No to widze"adam1501" nie jestem SAM |
_________________ Tadeusz |
|
|
|
 |
Jacdiag
VIP

Pomógł: 23 razy Dołączył: 08 Kwi 2006 Posty: 1820 Skąd: EP Piwa: 43/25
|
Wysłany: 03-02-2010, 21:23
|
|
|
wygląda na to że kontrola NIK-u w WK zrobiła swoje
poprzednio przy wymianie DR ze wzoru
na obecny
w rubrykę G wpisywali 0 z teraz wysyłają na uzupełnienie danych |
_________________ Wszystkie drogi prowadzą do . . .
trumny.
 |
|
|
|
 |
Regan55
VIP

Pomógł: 13 razy Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 2213 Skąd: szczecin Otrzymał 11 piw(a)
|
Wysłany: 03-02-2010, 22:46
|
|
|
| Jacdiag napisał/a: | | w rubrykę G wpisywali 0 z teraz wysyłają na uzupełnienie danych |
Oj roznie to jeszcze bywa,roznie...!!!
Wlaśnie w nowych DR tez często gęsto w poz. G piękne 0.... |
_________________ Co byś nie czynił,jak bys nie czynił i tak piekło i tak piekło! |
|
|
|
 |
adam1501
VIP

Pomógł: 26 razy Dołączył: 06 Paź 2006 Posty: 2010 Skąd: warmińsko-mazurskie Piwa: 19/3
|
Wysłany: 03-02-2010, 23:02
|
|
|
| tadeusz p. napisał/a: | No to widze"adam1501" nie jestem SAM |
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że jak urzędnik trzepnie babola to on się pomylił i przechodzi się do codzienności bez echa. Jak dane są zorane z winy urzędnika to korekta nastąpi w adnotacjach urzędowych bez wymiany DR ale jak nie z winy urzędu to każą wymienić druk i za niego zapłacić a rzekomo wszyscy jesteśmy równi wobec prawa... można by mnożyć i mnożyć jak choćby koledzy powyżej... |
_________________ Im bardziej chore państwo, tym więcej w nim praw.
Tacyt. |
|
|
|
 |
jarolud
Władca postów

Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Maj 2007 Posty: 824 Skąd: podkarpackie Piwa: 3/11
|
Wysłany: 04-02-2010, 08:29
|
|
|
| adam1501 napisał/a: | | jak urzędnik trzepnie babola to on się pomylił i przechodzi się do codzienności bez echa |
To się powoli zmienia Coraz więcej odwołań do SKO I ludzie teraz nie chcą dać się zbyć byle czym bo urzędnik swoją decyzję powinien dać na piśmie Wszystko zależy od determinacji ludzi w kwestii egzekwowania swoich praw. |
|
|
|
 |
Łapa
Nowicjusz

|
Wysłany: 09-02-2010, 06:31
|
|
|
| Regan55 napisał/a: | | Jacdiag napisał/a: | | w rubrykę G wpisywali 0 z teraz wysyłają na uzupełnienie danych |
Oj roznie to jeszcze bywa,roznie...!!!
Wlaśnie w nowych DR tez często gęsto w poz. G piękne 0.... |
może i gdzieś się czepiają ale nie w Katowicach w przeciągu 3 lat kupiłem 3 samochody i we wszystkich w WK zostawili G=0 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|